14 januari 2013

Supergod GI-müsli

Gjorde en galet god müsli igår som jag bara måste dela med mig av!

3 dl hirsflingor
3 dl boveteflingor
1 dl kokosflingor
2 dl solrosfrön
1,5 dl krossade linfrön
150 g paranötter
150 g cashewnötter
1 msk kanel
0,5 msk kardemumma
0,5 tsk vaniljpulver
2 msk flytande honung
1,5 msk vatten
5 msk rapsolja
0,5 dl torkade hackade aprikoser
0,5 dl torkade tranbär
0,5 dl torkade mullbär
0,5 dl koksskivor
1 dl pumpafrön

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg flingor, kokos och frön i en skål. Hacka nötterna och lägg i dem i skålen.
Blanda kryddor, vanilj, honung, vatten & olja i en seperat skål och häll över muslin och blanda noga.
Fördela müsliblandningen på en bakplåtsklädd plåt och rosta i mitten av ugnen i cirka 20 min. Rör om i müslin var 5:e minut. Låt dem svalna. Vänd ner bär, koksskivor och pumpafrön i müslin och förvara i en tät burk.

1 kommentar:

  1. Om man hade tillgång till detta höga antal av ingredienser så hade jag också bakat till såndär müsli...

    SvaraRadera