De blev faktiskt väldigt goda! Väldigt matiga liksom jämfört med vanliga grövre hamburgarebröd som känns vara mycket luft..
Här är receptet iaf:
1 burk kikärtor ca 250 g
8 dl dinkelmjöl
2.5 dl vetemjöl special
1 paket jäst
1 tsk salt
Linfrön efter smak
Frön och ägg till topping
Häll av vattnet från kikärtorna och mixa med 1 dl vatten till en jämn smet. Mätt upp och tillsätt vatten så det är totalt 7 dl vätska. Värm upp vätskan till 37 grader, fingervarmt, på spisen.
Häll vätskan över smulat jästpaket och rör tills det löst sig.
Tillsätt linfrön, salt och mjölet efter hand och arbeta till en smidig deg.
Täck över och låt jäsa under handduk i en timme.
Ta ut på mjölat bakbord och arbeta degen innan du formar till två korvar.
Skär 6 delar av varje och forma till runda bullar innan du penslar med ägg, doppar i frön och lägger på bakplåtsklädd plåt.
In i ugnen 225 grader i 5-7 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar