12 september 2013

Nyttiga, underbara kakor/mellanmål!

Igår gjorde jag ett försök med att göra "nyttiga" kakor. Basen i degen är kikärtor! Kikärtor liksom, gillar inte ärtor & bönor men skulle vilja lära mig att tycka om de. Men iaf! Dom blev supergoda! Jag hade dom inne lite för länge så dom blev torra. Plus att jag råkade göra degen för varm i matberedaren så när jag hällde i chokladbitarna så smälte ju de såklart. 

Här är receptet iaf:
2 1/4 dl kikärtor
1 tsk vaniljpulver
1.5 dl jordnötssmör
0.5 dl honung
Lite salt
100 g mörk choklad

Skala och torka kikärtorna ordentligt med papper innan du häller i de i matberedaren. Mixa dom till ett mjölpulver och häll sen i resten av ingredienserna förutom chokladen. Kör till det blandats till en massa. Du kanske borde låta det svalna lite innan du häller i den hackade chokladen så det inte blir samma misstag som jag gjorde. Forma till små bollar med blöta händer så de blir runda, sätt in i ugnen på 175 grader i 10 min. De är kletiga när man får ut dom men de stelnar. Blir perfekta efter att få vara i kylen! Mums asså! Perfekta, nyttiga, goda kakor! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar